Спеціальні потреби

Стипендію і всі витрати для 5 українських вчених оплатить Массачусетський технологічний інститут. Деталі програми


MIT покриває витрати, пов’язані зі стипендією GMAF, включаючи проїзд, проживання, візи, медичне страхування, навчальні матеріали, а також загальну стипендію. AP Photo/Charles Krupa
MIT покриває витрати, пов’язані зі стипендією GMAF, включаючи проїзд, проживання, візи, медичне страхування, навчальні матеріали, а також загальну стипендію. AP Photo/Charles Krupa

До 1 серпня 2024 року триває процес подання заявок на наступний весняний семестр за програмою Global MIT At-Risk Fellows (GMAF), за якою викладачі і дослідники українських університетів мають можливість ознайомитися з роботою Массачусетського технологічного інституту.

Це пілотна програма, пропонована українським науковцям, які зараз працюють або працювали нещодавно в українських університетах чи Академії наук України.

Заявники можуть наразі проживати в Україні (з правом виїзду за кордон) або перебувати за межами країни.

Стипендіати, відібрані комітетом програми, проведуть семестр в MIT. Кожен з них працюватиме в парі з радником факультету Массачусетського технологічного інституту у своїй галузі та матиме можливість спостерігати за дослідницькою роботою чи заняттями, які проводить їхній радник або інший викладач, йдеться на сайті програми.

MIT покриває витрати, пов’язані зі стипендією GMAF, включаючи проїзд, проживання, візи, медичне страхування, навчальні матеріали, а також загальну стипендію.

Програма Global MIT At-Risk Fellows (GMAF) була розроблена, щоб надати притулок для вчених з усього світу, чиї життя та академічна свобода були підірвані війною чи іншими катаклізмами.

А програма MIT-Україна з’явилася у відповідь на повномасштабну війну Росії проти України.

До п’яти вчених щорічно запрошуватимуть до кампусу Массачусетського технологічного інституту для семестрового навчання та досліджень.

Професорка МІТ Елізабет Вуд під час зустрічі із цьогорічними стипендіатами програми сказала, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну “є не тільки трагічним саме по собі, але також створило низку жахливих наукових і технологічних проблем”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG