Спеціальні потреби

Україна заявляє — потопила російський підводний човен, влучила в аеродром і нафтобази


На фото від 18 червня 2024 р. - пожежники на нафтовому резервуарі в Азовському районі Ростовської області Росії через пожежу, спричинену атакою українського безпілотника. Russian Emergency Ministry Press Service via AP
На фото від 18 червня 2024 р. - пожежники на нафтовому резервуарі в Азовському районі Ростовської області Росії через пожежу, спричинену атакою українського безпілотника. Russian Emergency Ministry Press Service via AP

Українські військові заявили, що у суботу, 3 серпня, вони потопили підводний човен у окупованому Росією Севастополі, атакували південний російський аеродром і вразили нафтобази та склади паливно-мастильних матеріалів у Білгородській, Курській та Ростовській областях.

“Російський підводний човен опустився на дно Чорного моря”, — йдеться в повідомленні міністерства оборони в мережі X (раніше Twitter), що називає судно ударним підводним човном B-237 Ростов-на-Дону.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що в результаті обстрілу Севастопольського порту також суттєво пошкоджено чотири пускові установки зенітної системи С-400 Тріумф.

Росія не коментувала напад на Севастополь.

Під час інших нічних атак, за словами військових, було вражено склад боєприпасів на аеродромі Морозовськ, де російські сили зберігали керовані авіабомби серед іншого обладнання, а також кілька нафтосховищ і складів палива.

“Російську бойову авіацію треба знищувати там, де вона є, усіма засобами, які тільки ефективні. Бити по російських аеродромах – це також цілком справедливо. І нам потрібне це спільне рішення з нашими партнерами – безпекове рішення», — написав президент України Володимир Зеленський у мережі Telegram.

Президент України неодноразово звертався до західних союзників з проханням дозволити використовувати їхню зброю для атаки у глибині Росії, а не тільки ударів по військових цілях поблизу кордону.

Він заявив у суботу, що російські сили використали понад 600 керованих авіаційних бомб для нападу на Україну минулого тижня.

У результаті нападу на нафтобази і склади паливно-мастильних матеріалів у Бєлгородській, Курській і Ростовській областях підпалили щонайменше дві цистерни з нафтою, йдеться в повідомленні українських військових.

У Росії місцева влада повідомила, що через атаку безпілотника загорілися резервуари на складі палива в Кам'янському районі Ростовської області.

Губернатор Бєлгородської області повідомив, що пожежу на нафтобазі викликали українські безпілотники, додавши, що пожежу ліквідовано, ніхто не постраждав.

Цього року Україна різко активізувала використання безпілотників дальнього радіусу дії для нападу на російські нафтові об’єкти, намагаючись завдати шкоди об’єктам, які живлять російські війська, та економіці країни під час вторгнення Москви, яке триває вже 29 місяців.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG