Спеціальні потреби

Північна Корея ігнорує санкції ООН


Експерти ООН опублікували доповідь, в якій зазначено, що Північна Корея продовжує ігнорувати міжнародні санкції, продаючи зброю Бірмі та Сирії, і імпортує предмети розкоші.

Згідно з доповіддю, санкції, введені ООН після ядерних випробувань в КНДР у 2006-му і 2009-му роках, сповільнили, але повністю не припинили заборонену діяльність корейської влади.

Однак експерти також відзначають, що останнім часом не отримували нових повідомлень про порушення заборони на перевезення ядерної, хімічної та біологічної зброї, а також балістичних ракет.

74-сторінковий документ був переданий Раді Безпеки ООН ще минулого місяця, проте його публікація була відкладена через заперечення Китаю, який є, як вважають експерти, головним пунктом при транспортуванні нелегальних товарів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG