Спеціальні потреби

Як передбачається, Трамп відмовиться підтвердити ядерну угоду з Іраном


Президент Дональд Трамп
Президент Дональд Трамп

Згідно з передбаченнями, сьогодні (в п’ятницю) президент Дональд Трамп не підтримає ядерної угоди з Іраном, хоча і не вдасться до повного її скасування. Офіційні особи називають це новою рішучішою стратегією.

За словами представників Білого дому, у промові, яку президент виголосить сьогодні в пізніших годинах, він планує повідомити, що угода від 2015 року між США, Іраном і п’ятьма іншими провідними країнами не є в інтересах Сполучених Штатів.

Відмова від підтвердження того, що Іран дотримується положень угоди, започаткує 60-денний період, протягом якого Конгрес мусить вирішити, чи відновити деякі економічні санкції проти Тегерана, які було скасовано в рамках досягнення угоди.

Багато республіканців і демократів виступають проти відновлення санкцій, які насправді знищили б угоду, і деякі засоби масової інформації натякають, що Трамп може стриматися від закликів до Конгресу зробити це.

Трамп назвав угоду «однією з найдурніших будь-коли» і багато разів натякав про це, що він може відмовитися від неї. Президент також сказав, що «Іран не дотримується духу угоди».

Згідно з американським законом, президент мусить підтвердити Конгресу, що Іран дотримується положень ядерної угоди і що угода є в інтересах Сполучених Штатів. Трамп двічі підтвердив угоду, але зробив це неохоче, як на це вказують повідомлення ЗМІ. Крайня дата підтвердження угоди – 15 жовтня.

Адміністрація президента Трампа продовжує звинувачувати Іран у спонсоруванні тероризму, погрозах на адресу союзників США на Близькому Сході та випробуванні балістичних ракет.

Дивіться також: Пожежі у Каліфорнії забрали життя 23 людей, сотні вважаються зниклими безвісти

Пожежі у Каліфорнії забрали життя 23 людей, сотні вважаються зниклими безвісти. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG