Спеціальні потреби

Обама провів зустріч з прем’єр-міністром Ізраїлю


Президент Барак Обама провів зустріч у понеділок у Білому домі з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

На першому місці порядку денного переговорів стояло питання Ірану. Минулого тижня, Обама і президент Ірану Гасан Роугані провели 15-хилинну телефонну розмову. Це була перша така бесіда між керівниками США та Ірану за майже 35 років.

Нетаньягу глибоко стурбований послабленням напруженості у відносинах між Іраном і міжнародним співтовариством. Він каже, що Іран намагається пом’якшити жорсткі санкції, введені проти країни, і виграти час для створення ядерної зброї.

Минулого тижня, виступаючи на Генасамблеї ООН, Роугані заявив, що іранська ядерна програма має виключно мирні цілі, і що ядерна зброя суперечить релігійним і етичним переконанням країни.

Однак Ізраїль вважає іранську ядерну програму загрозою своєму існуванню.

Обама заявив, що міжнародне співтовариство вестиме переговори з Іраном з «відкритими очима» і буде консультуватися з Ізраїлем.

Ізраїлький прем’єр виступить на сесії Генеральної Асамблеї ООН у вівторок.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG