Спеціальні потреби

Велика Британія запустила міжнародну кампанію на підтримку України до Дня Незалежності


Фото: архівне фото прапорів України та Великої Британії у Лондоні, 23 лютого 2024 року, Reuters
Фото: архівне фото прапорів України та Великої Британії у Лондоні, 23 лютого 2024 року, Reuters

Уряд Великої Британії разом із союзниками по НАТО запустили міжнародну кампанію “Здіймемо гамір за Україну” (оригінал – “Make Noise For Ukraine”), присвячену Дню незалежності України 24 серпня. Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

“Ми не маємо мовчати у відповідь на російську агресію. В цей День Незалежності України, допоможіть нам відзначити українську хоробрість і стійкість та продемонструйте свою підтримку у соціальних медіа”, – йдеться в повідомленні від британського Міністерства оборони.

​Ми не маємо мовчати у відповідь на російську агресію.
Міноборони Великої Британії

Зазначається також, що уряд Великої Британії закликає людей та організації долучитись до кампанії та запостити 24-го серпня відео у соціальних медіа з “гамором за Україну” із хештегом #MakeNoiseForUkraine.

“Ви можете як завгодно шуміти: плескати, підбадьорювати, грати на інструменті, співати пісню, тупотіти ногами або дзвонити у дзвоник. Можете також кричати “Слава Україні!”. Чим унікальніше – тим краще”, – описує кампанію британське Міноборони.

У пості в соцмережі X (колишня Twitter) Міністерство оборони Великої Британії також запостило 15-секундне відео, в якому анонсується соцмедійна кампанія.

“Поки зброя Росії не замовкне, ми не будемо мовчати. Слава Україні!”

Водночас на адресу кампанії вже прозвучала і критика від тих, хто закликає дати Україні більше зброї замість кампаній у соціальних медіа.

“Я впевнений, що президент України Володимир Зеленський цінував би більше зброї ніж більше відео. Ролики в TikTok нічого не принесуть українцям... які воюють на передовій”, – заявив британський полковник у відставці Геміш де Бреттон-Гордон, колишній командувач сил НАТО зі швидкого реагування на хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози.

Дивіться також: Strichka: Квести народної дипломатії для українців за кордоном і "спецзавдання" для дітей від Тайри. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Польща підтримує Україну в ударах вглиб Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:32 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG