Спеціальні потреби

Новий спецпредставник США з відновлення України у європейському турі вирішуватиме українські питання


Заступник державного секретаря США Річард Верма в Україні, Литві, Польщі, Словаччині й Австрії говоритиме про наслідки російської війни та про посилення східного флангу НАТО. AP Photo/Alex Brandon
Заступник державного секретаря США Річард Верма в Україні, Литві, Польщі, Словаччині й Австрії говоритиме про наслідки російської війни та про посилення східного флангу НАТО. AP Photo/Alex Brandon

Заступник держсекретаря США Річард Верма, який змінює на посаді спецпредставника США з відновлення України Пенні Пріцкер, відвідує Київ у рамках візиту до Європи, що включає також Литву, Польщу, Словаччину й Австрію.

За інформацією відомства, практично в усіх зустрічах йтиметься саме про Україну, а також про посилення східного флангу НАТО.

В Україні заступник держсекретаря США з управління та ресурсів “підтвердить зобов’язання Сполучених Штатів підтримувати програму відновлення економічної стійкості України та її самозахист від триваючого вторгнення Росії”, йдеться у офіційному повідомленні Держдепу.

Також відомо, що посадовця супроводжуватимуть представники приватних компаній США.

Посолка США в Україні Бріджит Брінк зустріла делегацію у Києві.

"Заступник держсекретаря разом з представниками приватного сектору прибули, щоб обговорити підтримку економічного відновлення України з боку США", – написала вона у мережі Х (колишній Twitter).

У Польщі Верма також спілкуватиметься з урядовцями та керівниками приватного сектору на підтримку економічного відновлення України.

Під час свого візиту до Словаччини він зосередиться на розвитку стратегічного партнерства та спільних цілей, таких як посилення східного флангу НАТО.

В Австрії зустрінеться з представниками держав-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі, щоб обговорити питання, пов’язані з відновленням України.

Посадовець також зустрінеться з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Гроссі, щоб обговорити діяльність МАГАТЕ в Україні.

У Литві під час візиту 4-5 вересня Верма вже підписав Рамкову конвенцію про штучний інтелект (ШІ) та права людини, демократію та верховенство права в рамках Ради Європи.

Як повідомляв Голос Америки, Річард Верма був послом США в Індії за адміністрації президента Обами (у 2015-2017 роках). Коментуючи вторгнення Росії в Україну, він наголосив на значному насильстві в цій війні і згадав про вбивства дітей.

“Світова спільнота мусить протистояти подібним атакам і вторгненням, нападам на цивільне населення, вбивствам дітей у лікарнях”, – сказав Річард Верма.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG