Спеціальні потреби

Українські поранені ветерани завоювали 60 медалей на "Іграх воїнів" у США


Олена Яновська, тренерка української команди розповіла, що спорт – одна з найважливіших складових у реабілітації воїнів. U.S. Marine Corps photo by Lance Cpl. Ethan Miller
Олена Яновська, тренерка української команди розповіла, що спорт – одна з найважливіших складових у реабілітації воїнів. U.S. Marine Corps photo by Lance Cpl. Ethan Miller

36 золотих, 16 срібних та 8 бронзових нагород станом на ранок 14 березня, завоювали поранені українські військові та ветерани на іграх Військово-повітряних сил та Морської піхоти США. Змагання тривають на авіабазі Нелліс у Неваді.

Україну у Неваді представляють 30 атлетів. Серед них – військовослужбовці ЗСУ, Національної гвардії, прикордонники, представники МВС, державної охорони та СБУ.

Йдеться про кваліфікаційний турнір, на зразок паралімпіади, під час якого відбирають учасників “Ігор воїнів” Міністерства оборони США, де беруть участь представники усіх родів військ Збройних сил США.

Команди України та Грузії були запрошені до участі в змаганнях у якості гостей. Українці змагаються в 11-ти видах спорту, як то біг, штовхання ядра, плавання, стрільба, регбі та інші. Змагання у Неваді триватимуть до 16 березня.

“Ми приїхали сюди, щоб продемонструвати міць української нації та перейняти від колег досвід реабілітації поранених військовослужбовців”, – розповів в інтерв’ю Грузинській службі Голосу Америки учасник турніру, національний гвардієць Ігор Бутенко.

“Мені дуже важливо, – поділився Євген Омельчук з Державної охорони України, – щоб люди бачили нашу силу. Які ми потужні, сильні, незламні і незалежні”.

Олена Яновська, тренерка української команди, у ефірі брифінгу Української служби Голосу Америки розповіла: “Серед наших спортсменів – багато воїнів, які були поранені нещодавно. Нашу команду дуже поважають, адже вони отримали травму під час виконання бойових завдань”.

Яновська також додала, що спорт – одна з найважливіших складових у реабілітації воїнів. Як і в армії, тут важлива дисципліна, наголошує тренерка, а також це шлях – завдяки навантаженню – від відчуття “я не можу” до впевненості “можу все”.

Це допомагає ветеранам психологічно прийняти отримані поранення та рухатися далі, каже тренерка.

Перший футбольний клуб для військових-ветеранів у Львові. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:35 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG