Спеціальні потреби

Міністра юстиції США критикує опозиція за заяву про ризикованість голосування поштою


Міністр юстиції США Вільям Барр та президент США Дональд Трамп
Міністр юстиції США Вільям Барр та президент США Дональд Трамп

Міністр юстиції США Вільям Барр розкритикував голосування поштою, заявивши, що таємниця такого голосування може бути порушена.

Барр виступив з відповідною заявою у ході візиту до штату Аризона, де близько 80 відсотків виборців отримують бюлетені поштою.

Міністр висловив припущення, що при голосуванні поштою вище ризик залякування і примусу, ніж при особистому голосуванні.

«Уряд і причетні до процесу люди можуть дізнатися, як ви проголосували. І це відкриває можливість для залякування», - сказав Барр. Він також заявив, що через масову розсилку бюлетнів, чимало з них можуть опинитись поза контролем, тощо.

Через пандемію коронавірусу цьогорічні вибори у США у значній мірі відбуватимуться шляхом голосування поштою

Як відзначає видання The Hill, державний секретар штату Аризона, представиниця Демократичної партії, Кейті Гоббс розкритикувала заяву Барра, висловивши жаль з привод того, що "високопосадовці сіють сумніви щодо демократичних інтститутів". Вона також відзначила, що штат має тривалу історію безпечних та надійних процедур голосування поштою.

Демократична партія у штаті Аризона оприлюднила власну позицію з приводу заяв Барра, заявивши, що міністр юстиції не навів доказів на підтвердження своїх слів про можливі ризики.

"У реальності, немає доказів на підтримку розвінчаних тверджень Барра та президента Трампа про підтасовку голосів", - йдеться у заяві.

Очікується, що підрахунок результатів виборів може зайняти тривалий час, а самі результати можуть оскаржуватись кандидатам

Через пандемію коронавірусу цьогорічні вибори у США у значній мірі відбуватимуться шляхом голосування поштою. Президент США Дональд Трамп тривалий час критикує голосування поштою, заявляючи про можливість підтасоков та фальсифікацій, складностей із підрахунком голосів. Критки президента вказували, що ініційовані призначенцем Трампа реформи Поштової служби США можуть бути націлені на зрив виборів. Очікується, що підрахунок результатів виборів може зайняти тривалий час, а самі результати можуть оскаржуватись кандидатами.

Дивіться також: Українець, який загинув рятуючи людей 11 вересня 2001 року

Українець, який загинув рятуючи людей 11 вересня 2001 року. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

Розсилка

XS
SM
MD
LG