Спеціальні потреби

Поштова служба США повідомила 46 штатів, що може не встигнути доставити бюлетені голосування поштою - деякі штати переглядають свої вимоги


Вимоги штатів щодо голосування поштою не відповідають нинішнім можливостям Поштової служби. Деякі штати вже вдаються до змін

Як повідомляють американські ЗМІ, Поштова служба США поінформувала владу 46 штатів, що затримки із доставкою пошти можуть призвести до того, що частина виборчих бюлетенів використаних для голосування поштою не будуть доставлені вчасно для підрахунку. Поштова служба зокрема повідомила низку штатів, що їх (цих штатів - прим. ГА) граничні терміни щодо отримання та підрахунку бюлетенів голосування поштою несумісні із можливостями поштової служби.

Як відзначає видання The Washington Post, листи відправлені Поштовою службою "малюють похмуру картину для десятків мільйонів американців, які можуть голосувати поштою цієї осені: навіть якщо люди дотримуватимуться усіх правил щодо виборів, швидкість доставки Поштової служби може стати причиною незарахування їх голосів".

Повідомляється, що серед уражених проблемтою штатів і штати, які історично не тяжіть у бій жодної із партій, як от Флорида та Мічиган.

Видання відзначає, що у відповідь на попередження (до виборів лишається понад 3 місяці - прим. ГА) деякі штати вже вдаються до заходів для зміни встановлених у них вимог щодо отримання бюлетенів голосування поштою для підрахунку, тощо.

Речниця Поштової служби заявила ЗМІ, що хоча листи штатам були частиною звичайної процедури, її відомство стикається із безпрецедентним навантаженням пов'язаним із виборами.

Раніше президент США заявляв, що голосування поштою в умовах пандемії обернеться підтасовкою виборів, неможливістю вчасно підрахувати результати голосування, тощо. Між тим видання The Washington Post оприлюднило матеріал, у якому вказало, що Поштова служба США зіткнулась із затримками відправлень, причинами яких видання називає нові процедури запроваджені керівником агенції, донором Республіканської партії США Луісом Деджоєм. У п'ятницю американські ЗМІ повідомили, що наглядовий орган Поштової служби США здійснює перевірку запропонованих Деджєм змін.

Коментуючи листи Поштової служби США до місцевої влади, деякі оглядачі висловлюють думку, що дії агенції вказують на її намагання вирішити ситуацію і не допустити ситуацію, коли мільйони американців не змогли би взяти участь у волевиявленні.

"Повторюсь: Заходи економії перед виборами це погано. Але якщо план полягає у тому, щоб доставити бюлетені після крайнього терміну, штатам не дають попередження за три 3 місяці, щоб вони могли змінити країні терміни...", - коментує журналіст видання Politico Біл Шер.

Президент США виступає прогти загального голосування поштою у країні.

"В умовах загального голосування поштою (не плутати із голосуванням за відкріпними талонами, яке є позитивом), вибори 2020 стануть найбільш неточними та підтасованими в історії. Це буде великою ганьбою для США. Затримати вибори, поки люди не зможуть проголосувати належним чином, надійно та безпечно???", - твітував президент США у липні.

Ремарки Трампа були критично сприйняті і демократами і республіканцями.

Поштова служба США вже триваий час переживає кризу, відзначають ЗМІ. У п'ятницію Трамп заявив, що готовий підтримати виділення мільярдів доларів для Поштової служби США, якщо Демократична партія піде не поступки у законопроекті щодо нового пакету економічних заходів пов'язаних із коронавірусом.

Дивіться також: Ізраїль та Об'єднані Арабські Емірати за посередництва США підписали угоду про нормалізацію відносин

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG