Спеціальні потреби

Президент Світового банку йде у відставку


Президент Світового банку Роберт Зеллик
Президент Світового банку Роберт Зеллик

Президент Світового банку американець Роберт Зеллик повідомив, що піде у відставку після закінчення його п’ятирічного терміну на цій посаді 30 червня.

Зеллик зробив таку заяву у середу кажучи, що він задоволений, що під час його керівництва ця базована у Вашингтоні міжнародна фінансова організація розширила свої програми, виділяючи позики на суму 247 мільярдів доларів країнам, що розвиваються для сприяння їх економічному зростанню та подолання бідності.

Хто стане новим президентом Світового банку, наразі не відомо. Згідно з неформальною домовленістю, яка існує з часу заснування банку 68 років тому, його керівником завжди є американець, у той час як глава Міжнародного валютного фонду – європеєць. МВФ нині очолює екс-міністр фінансів Франції Крістін Лаґард.

58-річний Зеллик очолює Світовий банк з липня 2007 року. Раніше він служив в адміністрації президента Джорджа Буша молодшого на посаді заступника державного секретаря США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG