Спеціальні потреби

У Ємені загинуло майже 100 солдатів під час репетиції військового параду


На місці теракту у столиці Ємену.
На місці теракту у столиці Ємену.

У понеділок терорист-смертник вчинив напад під час репетиції військового параду у столиці Ємену – місті Сана. Внаслідок теракту загинуло щонайменше 96 військовослужбовців, понад 200 людей зазнали поранень.

Чиновники стверджують, що смертник був одягнений у військову форму і підірвав вибухівку у натовпі солдатів. Міністр оборони, який був на репетиції, залишився неушкодженим.

Єменські солдати готувалися до параду у вівторок з нагоди об'єднання півночі та півдня країни. Участь у святковому заході мав також взяти і президент Ємену.

Жодна група не взяла на себе відповідальність за напад.

США підтримують чинний уряду Ємену, який, після усунення від влади президента Алі Абдалли Салеха, пообіцяв посилити боротьбу проти аль-Кайди на Аравійському півострові. Деякі експерти кажуть, що напад на єменських військових свідчить про те, що угруповання зміцнює свою присутність в країні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

XS
SM
MD
LG