Спеціальні потреби

Байден виступив з заявою після того, як у Трампа стріляли: "В Америці немає місця такому насильству"


Президент США Джо Байден виступає з заявою після стрілянини на передвиборчому мітингу колишнього президента США Дональда Трампа в Пенсильванії. Рехобот-Біч, штат Делавер, США, 13 липня 2024 року. REUTERS/Tom Brenner
Президент США Джо Байден виступає з заявою після стрілянини на передвиборчому мітингу колишнього президента США Дональда Трампа в Пенсильванії. Рехобот-Біч, штат Делавер, США, 13 липня 2024 року. REUTERS/Tom Brenner

Президент США Джо Байден заявив, що "в Америці немає місця такому насильству" після повідомлення про імовірний замах на колишнього президента Дональда Трампа під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії ввечері у суботу, 13- го липня.

"В Америці немає місця такому насильству. Це хворе. Це погано. Це одна з причин, чому ми повинні об’єднати цю країну. Ми не можемо допустити, щоб це сталося. Ми не можемо бути такими. Ми не можемо цього вибачити", – сказав Байден, виступаючи перед журналістами у Рехобот-Біч, штат Делавер через кілька годин після інциденту.

Байден заявив, що він був ретельно поінформований всіма агентствами та федеральним урядом щодо нинішнього стану "цієї ситуації".

"Я намагався поговорити з Дональдом і його лікарями. Виглядає, що він почувається добре. Я планую незабаром поговорити з ними, сподіваюся, коли повернуся до телефону", – сказав Байден.

"В Америці немає місця насильству", — Джо Байден. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Він подякував секретній службі та всім агентствам, у тому числі державним установам, які забезпечували безпеку на мітингу.

Американська секретна служба у своїй заяві повідомила, що близько 6:15 вечора на передвиборчому мітингу в місті Батлер у Пенсильванії імовірний стрілець зробив декілька пострілів у бік сцени з підвищення, що не було на території мітингу.

"Секретні служби нейтралізували стрільця, який уже мертвий, – мовиться у повідомленні. – Одного з глядачів було вбито і двох серйозно поранено".

Секретні служби додали, що їм вдалося швидко відреагувати та евакуювати колишнього президента у безпечне місце. Повідомляється про початок розслідування, яке секретні служби передали до Федерального бюро розслідування.

Президент Байден сказав, що він буде стежити за розвитком слідства і сподівається дізнатися більше протягом наступних кількох годин.

На запитання журналістів про те, чи Байден вважає це замахом на життя Трампа, він відповів, що потрібно більше інформації.

"Я не знаю достатньо, я маю свою думку, але я не маю жодних фактів. Тому я хочу переконатися, що ми маємо всі факти, перш ніж давати коментарі", – сказав Байден.

Як повідомляв Голос Америки, колишнього президента Дональда Трампа було поранено під час передвиборчого мітингу у суботу у Пенсільванії, але він почувається "добре", заявили у його кампанії.

Колишній президент і ймовірний кандидат від Республіканської партії лише почав виступати на мітингу, що стартував о 6:00 вечора за місцевим часом, коли в натовпі почулися звуки, схожі на звуки пострілів.

На кадрах телевізійної трансляції було видно, як Трамп потягнувся правою рукою до голови, на його обличчі з'явилася кров. Агенти з його охорони кинулися на сцену та швидко вивели його до безпеки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG