Спеціальні потреби

У Білому домі повідомили, про що у четвер говоритимуть Байден і Зеленський


Президент США Джо Байден сідає на борт Marine One на Південній галявині Білого дому у Вашингтоні на шляху до Нью-Йорка. 23 вересня 2024 року. (Фото: Брендан СМЯЛОВСЬКИЙ / AFP)
Президент США Джо Байден сідає на борт Marine One на Південній галявині Білого дому у Вашингтоні на шляху до Нью-Йорка. 23 вересня 2024 року. (Фото: Брендан СМЯЛОВСЬКИЙ / AFP)

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у четвер обговорять стан війни та останні події на полі бою, а також рішучу підтримку Сполученими Штатами України та її захист від російської агресії.

Про це журналістам сказала речниця Білого дому Карін Жан-П'єр дорогою до Нью-Йорку, де президент Байден виступив на Генеральній асамблеї ООН.

"Президент і віцепрезидентка чітко дали зрозуміти, що їхнє зобов’язання – підтримувати Україну, поки вона не переможе у війні, є непохитним", – сказала Жан-П'єр.

"Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні. І президент має намір забезпечити українських військових технікою, необхідною для зміцнення своїх позицій", – сказала речниця Білого дому.

Вона додала, що США протягом останніх двох місяців зосереджувалися на допомозі Україні у зміцненні протиповітряної оборони та захисті її енергетичної мережі від російських ударів.

Також вона сказала, що тепер президент Байден очікує почути від президента Зеленського про стратегічне планування на найближчі місяці.

У своєму виступі на Генасамблеї ООН президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну, допоки Україна не досягне перемоги й тривалого миру, заснованого на принципах Статуту ООН.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG