Спеціальні потреби

Зеленський відвідає Капітолій США у четвер і зустрінеться з законодавцями від обох партій


Президент України Володимир Зеленський виступає на "Саміті майбутнього" в залі Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, 23 вересня 2024 р. (Фото: REUTERS/Caitlin Ochs)
Президент України Володимир Зеленський виступає на "Саміті майбутнього" в залі Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, 23 вересня 2024 р. (Фото: REUTERS/Caitlin Ochs)

Президент України Володимир Зеленський 26 вересня здійснить візит до Капітолія США, де він зустрінеться із законодавцями від Демократичної та Республіканської партій.

Про це 24 вересня повідомили представники офісу лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера, зазначає агентство Reuters. Втім інші деталі візиту Зеленського до Капітолія наразі невідомі.

Українська служба Голосу Америки не змогла незалежно підтвердити цю інформацію на момент публікації.

На 26 вересня також запланована зустріч Зеленського з президентом США Джо Байденом, як раніше повідомив Голос Америки.

За інформацією речниці Білого дому Карін Жан-П'єр, президенти обговорять стан війни та останні події на полі бою, а також рішучу підтримку Сполученими Штатами України та її захист від російської агресії.

“Президент і віцепрезидентка чітко дали зрозуміти, що їхнє зобов’язання – підтримувати Україну, поки вона не переможе у війні, є непохитним”, – сказала Жан-П'єр.

“Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні. І президент має намір забезпечити українських військових технікою, необхідною для зміцнення своїх позицій”, – додала речниця Білого дому.

Як також повідомляв Голос Америки, Зеленський має намір представити Байдену свій “план перемоги”, який вимагатиме посилення України з метою примусити Росію припинити війну та розпочати переговори на справедливих засадах. Байден стане найпершим закордонним лідером, якому президент України розкриє конкретні деталі плану.

Перебуваючи у Нью-Йорку, Зеленський вже зустрівся з американськими законодавцями від обох партій: сенаторами Беном Кардіном, Деном Салліваном, Крістофером Мерфі та конгресменом Грегорі Міксом.

Зеленський подякував за американську допомогу Україні, а також “поінформував делегацію про поточну безпекову ситуацію та перспективи на наступний рік, про те, до чого готується Росія”, повідомляє Офіс президента.

“Він детально розповів про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області, потреби українських воїнів і важливість вчасного постачання оборонних пакетів”, – зазначено в заяві.

Брифінг. Виступ Байдена на Генасамблеї ООН: що він сказав про Україну
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG