Спеціальні потреби

Зеленський відкинув можливість територіальних поступок Росії у виступі перед парламентом Франції


Законодавці Національних зборів Франції аплодують президенту України Володимиру Зеленському під час його виступу, 7 червня 2024. AP Photo//Thomas Padilla
Законодавці Національних зборів Франції аплодують президенту України Володимиру Зеленському під час його виступу, 7 червня 2024. AP Photo//Thomas Padilla

Україна не погодиться на територіальні поступки для завершення війни, зазначив президент Володимир Зеленський, під час виступу перед Національними зборами Франції.

"Чи може Путін виграти війну? Ні, бо ми з вами не маємо права програти. Чи може ця війна згаснути на лініях, які є зараз? Ні, бо жодних ліній для зла не існує, що 80 років тому, що зараз. А якщо хтось сам спробує намалювати тимчасові лінії, це дасть лише паузу перед новою війною... Гітлер долав лінію за лінією, так само це робить сьогодні Путін (президент РФ Владімір Путін – ред.)", – заявив глава держави.

Зеленський висловив впевненість, що "Україна зможе виграти війну". Він зазначив, що "Україна вірить у свою перемогу, як і союзні війська під час Другої світової війни".

"Чи можемо ми виграти цю битву? Безперечно так. Ми можемо. Україна, Україна, а, отже, Європа. Європа, а, отже, Франція. Я впевнений у цьому, так само як Франція. Франція вірила у свободу, коли ще День Д ще не відбувся, але той день висадки, як і день європейської перемоги був неминучий", – додав президент.

Президент України Володимир Зеленський прибув до Парижа на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона. Зеленський візьме участь у заходах, присвячених Дню Д – 80-й річниці висадки союзних військ у Нормандії під час Другої світової війни.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG