Спеціальні потреби

Олаф Шольц запевнив, що Німеччина залишається “найсильнішим прихильником України в Європі” 


Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц на зустрічі у Франкфурті 6 вересня 2024 року. Фото: Boris Roessler/via REUTERS
Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц на зустрічі у Франкфурті 6 вересня 2024 року. Фото: Boris Roessler/via REUTERS

Канцлер Німеччини після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Франкфурті 6 вересня запевнив про міцну підтримку України з боку Берліна.

“Німеччина є і залишатиметься найсильнішим прихильником України в Європі. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно”, – написав очільник німецького уряду у мережі Х (колишня Twitter).

Президент України навів більше подробиць про зустріч у Франкфурті на тлі засідання групи "Рамштайн", що надає Україні військову підтримку.

Він подякував канцлеру Шольцу за військову допомогу Україні та лідерство у зміцненні української ППО.

“Ця підтримка дуже важлива, це основа нашої успішної боротьби за незалежність України. Я вдячний за лідерство у зміцненні нашої системи ППО, яка рятує українські життя”, – написав у мережі Х президент Зеленський.

Він також повідомив, що обговорював із канцлером Німеччини підготовку до другого саміту щодо миру в Україні.

“Я дуже ціную те, що ви розділяєте наші зусилля з наближення справедливого миру”, – сказав Зеленський.

Раніше цього дня Володимир Зеленський взяв участь у зустрічі Контактної групи із допомоги Україні. На американській авіабазі Рамштайн він висловив стурбованість політикою західних партнерів і темпами постачання допомоги.

“Я вдячний усім партнерам за те, що саміт НАТО у Вашингтоні ознаменувався рішеннями щодо систем протиповітряної оборони України. Однак багато систем ще належить поставити”, – сказав до союзників президент України.

Він також закликав США, Британію та Францію дозволити Україні використовувати західну зброю вглиб Росії.

“Ми повинні мати потенціал далекої дії не лише на окупованій території України, а й на території Росії, щоб Росія була мотивована шукати миру”, – сказав Зеленський.

Міністр оборони США Ллойд Остін відкинув бажання Києва щодо далекобійного використання західної зброї. Він заявив, що використання американських ракет великої дальності для ударів вглиб Росії не змінить хід війни для України.

Читайте також:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG