Обама пообіцяв боротись за права жінок, геїв та мігрантів

Your browser doesn’t support HTML5

Обама пообіцяв рівні права жінкам та геям

На урочисті події, пов’язані з інавгурацією, зібралося близько вісімсот тисяч людей
У місті панував святковий, піднесений настрій. Втім не було загальної екзальтації, яка панувала чотири роки тому. Тоді свідками першої в історії США присяги чорношкірого президента став мільйон вісімсот тисяч людей.

Щоб скласти присягу, президенту США Бараку Обамі та віце-президенту Джозефу Байдену знадобилось всього кілька хвилин.

Після присяги, Барак Обама звернувся до американського народу з промовою. В ній він говорив про те, що основний принцип, на якому збудована американська нація, а саме те, що усі люди створені рівними та мусять мають рівні права та можливості, – залишається актуальним і сьогодні.

Наша подорож далека від завершення, доки наші дружини, матері та сестри не заробляють платню, яка відповідає їх зусиллям
Барак Обама у інавгураційній промові
У промові, яка тривала близько 20-ти хвилин Барак Обама, серед іншого, пообіцяв боротись за рівні права для жінок та гомосексуалістів, а також закликав "покращити систему прийому імігрантів у США".

За словами Обами, молодим іноземним інженерам та студентам треба сприяти у пошуку роботи у США, а не викидати їх геть з Америки.

"Наша подорож далека від завершення, доки наші дружини, матері та сестри не заробляють платню, яка відповідає їх зусиллям", - виголосив Обама з трибуни перед Капітолієм.

"Наша подорож не завершена, доки закон не ставиться до геїв так само, як і до всіх інших. Бо якщо ми справді створені рівними, то і наша любов до одне одного також має бути урівняна в правах", - сказав президент США.

http://www.youtube.com/embed/BzC135ql_wA

З повним текстом промови президента США можна ознайомитись на сайті Білого дому.

Після промови Обама взяв участь в інавгураційному параді.

Сьогодні ввечері також відбудуться два інавгураційні, які відвідають президент і перша леді.