"Київський торт" став жертвою Кремля - результати опитування

Your browser doesn’t support HTML5

"Київський торт" був першою жертвою Росії

Першим дзвінком "торговельної війни" про яку зараз говорять всі стали проблеми україського експортера солодощів "Рошен". За ним кілька інших експортерів заявили про подібні труднощі з доступом на Російський ринок.

У рамках нашої традиційної рубрики Тема Тижня, ми запитали, Чи є заборона Росії на ввезення продукції "Рошен" частиною політичного тиску на Україну напередодні підписання угоди про асоціацію з ЄС?

96 відсотків з тих, хто проголосував на нашій веб сторінці відповіли, що проблеми "Рошен" є частиною тиску на Україну, і лише 4 відсотки опитаних з цим не згодні.

Гаряча дискусія рогорілася на цю тему на веб сторінці Голосу Америки та на нашій сторінці у Facebook.

- "Справа заборони продукції Рошен настільки грубо "пошита" російською стороною, що запитання тижня швидше риторичне ніж дискусійне, адже відповідь на нього очевидна", - вважає наш глядач Володимир.

- "В гонитві за прибутками більшості цукеркових підприємств використовують, замість натуральних компонентів, хімічні. Ніхто не звертає увагу, що більшість споживачів це діти... Так що не буває диму без вогню. Хоча в даному випадку присутня політична складова",- вважає наш глядач, який не залишив свого імені.

- "Агресивно-хамська політика Росії відносно України вже не викликає подиву. А де наша влада? З таким сусідом як Росія можна мати паритетні відносини тільки маючи адекватну економічну та військову потужність", - пише нам у Олександр Почтаренко з міста Сміла.

Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook. Результати опитування та найцікавіші коментарі будуть оголошені у недільному випуску.