Джон Керрі і Лоран Фабіус обговорили ситуацію навколо шпигунського скандалу

Навколо публікацій Le Monde та Der Spiegel розгорнувся скандал: американську розвідку звинувачують у прослуховуванні телефонів мільйонів французьких громадян.
Державний секретар США Джон Керрі зустрівся з міністром закордонних справ Франції Лораном Фабіусом, щоб обговорити оприлюднену у публікаціях Le Monde та Der Spiegel інформацію про те, що американські розвідники прослуховували телефони мільйонів громадян Франції.

Речник міністерства повідомив пресі, що під час робочого сніданку Фабіус попросив Керрі пояснити дії американської розвідки. Речник назвав такі дії неприйнятними.

В понеділок президент Обама обговорював це питання у телефонній розмові з президентом Франції Олландом. Обама сказав своєму французькому колезі, що США переглядають свою практику збирання інформації з тим, щоб зберегти баланс між гарантією національної безпеки та повагою до приватного життя громадян.

Білий Дім раніше заявив, що французькі видання значною мірою перекрутили інформацію щодо діяльності американської розвідки. Нагадаємо, скандал виник навколо публікації у французькій газеті Le Monde, де Американське агентство національної розвідки звинуватили у прослуховуванні телефонних розмов десятків мільйонів французьких громадяни протягом у період між груднем 2012 та січнем 2013 років.