Рада усунула Януковича. Світ чекає нового уряду, збереження цілісності України

У суботу зранку верховна Рада України ухвалила низку ключових законів. ЩОЙНО Рада підтримала постанову про усунення Віктора Януковича з посади президента України і призначила позачергові вибори президента на 25 травня 2014 року. Відповідний документ підтримали 328 народних депутатів.

Також сьогодні у Раді обрано нового спікера Верховної Ради та проголосовано термінове звільнення з колонії Юлії Тимошенко.

У своєму Twitter міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив:

"Найважливіше, щоб зараз було сформовано новий уряд України для забезпечення порядку, збереження єдності країни та початку реформ".
Члени Партії Регіонів почали масово виходити з партії.

Президент Янукович, який попередньо заявляв про відбуття до Харкова, а потім згідно офіційного сайту президента відбув з візитом до Арабських Еміратів , виявився в Україні.



В інтерв'ю журналістам Президент Янукович відмовився подавати у відставку і звинуватив опозицію у фашизмі. За його словами він чекатиме на реакцію міжнародної спільноти на останні події і вирішуватиме , як діяти далі. За словами президента він не має наміру підписувати ухвалені Радою закони.

Міністр закордонних справ Польщі Радислав Сікорський у своєму твітері заявив, що в Україні не було жодного захоплення адміністративних будівель, діє легітимний парламент , який ухвалює легітимні рішення.
За повідомленням Прес-служби Європарламенту Офіційна делегація Європарламенту у суботу відбуває до Києва,

"Офіційна делегація у складі дванадцяти депутатів відбуває у другій половині дня суботи до Києва з метою зустрічі з колегами з Верховної Ради та обговорення майбутньої допомоги", - йдеться у повідомленні прес-службі ЄП.

Делегацію очолюють представник Європейської народної партії Ельмар Брок і депутат від Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Ана Гомес.

Світ чекає реакції Росії на події в Україні. Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив у своєму Twitter :

"Територіальна цілістність Україна є фундаментально важливою. Вона гарантована Росією та іншими європейськими країнами".
Керівники військових відомств в Україні заявили про перехід на бік народу.

"Збройні сили України жодним чином не можуть і не будуть втягнуті у політичний конфлікт, залишаються вірними українському народу та продовжують виконувати завдання, покладені на них державою", - про це йдеться у заяві Міністерства оборони України.

«У цей непростий для країни час ми, співробітники Міністерства оборони України, наголошуємо, що були і залишаємося вірними військовій присязі, Конституції України та продовжуємо дотримуватися вимог статутів Збройних сил України та законів, які регламентують діяльність оборонного відомства. Ми глибоко сумуємо з приводу загибелі людей і сподіваємося, що таке більше ніколи не повториться в нашій країні», −заявив у міністерстві оборони.

Подіі стрімко розвиваються...