Європа готує "компенсацію" Україні

Your browser doesn’t support HTML5

Європа готує "компенсацію" Україні

Українські експортери вже цього року можуть заощадити на зниженні тарифів близько 500 млн євро, з яких майже 400 млн євро припадає на аграрний сектор. ЄС надасть негайні та необмежені преференцій на понад 80 відсотків українського експорту у категорії сільськогосподарських товарів .

Рішення європейської комісії мають остаточно затвердити в Раді Європи та Європарламенті, що на думку оглядачів відбудеться уже найближчим часом.
Однак, ці заходи діятимуть лише обмежений період часу - до 1 листопада 2014 року. Очікується, що е до цього часу Україна підпише з ЄС Угоду про зону вільної торгівлі.

Паралельно з економічним пакетом ЄС готується уже в найближчі дні підписати з Україною політичну частину угоди про асоціацію
Окрім економічного пакету допомоги європейці говорять про готовність введення економічних санкцій проти Росії. Міністр закордонних справ Німеччини Франк Стейтмаєр перебуваючи в Естонії заявив, що у Європи вже нема часу для маневру, щоб зупинити Російську агресію.

«Якщо вихідні пройдуть без суттєвих змін у поведінці Росії, тоді у понеділок на засіданні Європейської Ради ми будемо обговорювати наступний рівень заходів щодо введення санкцій. Ми не бажаємо конфронтації, але нажаль дії Росії змушують нас бути готовими до цього», - зазначив міністр.

Під час виступу у Британському парламенті прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемрон , заявив, що майбутнє Великобританії залежить від світу, де країни поважають правила. За його словами історія довела що, якщо закривати очі, на те коли проти однієї нації застосовують силу – це може обернутись набагато більшими проблемами для всіх пізніше.

«Ми дали завдання Європейській комісії розробити додаткові заходи, які можуть бути вжиті проти Росії. Це включатиме: замороження активів і обмеження на подорожі. Разом з США та іншими європейськими партнерами, ми працюємо над списком осіб. Канцлер Німеччини Меркель та я погодилися, що будь - які спроби Росії легітимізувати незаконний референдум у Криму змусять нас ще більше посилити тиск на Росію», - заявив Камерон.

Your browser doesn’t support HTML5

Пентагон висловився про Крим

​Міністр закордонних справ Франції Лорен Фабіус висловлює категоричну позицію своєї країни щодо порушення міжнародних угод Росією.

«Голосування не є легальним і захоплення Росією Криму також є нелегальним. Ми не можемо прийняти щось, що є незаконним, і що матиме серйозні наслідки, бо це означає дестабілізацію ситуації в Україні. Україна перебуває між Європейським Союзом та Росією і в інтересах ЄС та Росії , щоб Україна залишалась стабільною, але дії Росії збурюють все», - переконаний Фабіус.

За словами французького високопосадовця, ЄС та США надіслали пропозицію Росії, якщо вони її приймуть, то Державний Секретар США Джон Кері відбуде до Москви, якщо ж Кремль не відреагує, або відреагує агресивно то будуть застосовані санкції, можливо ще навіть цього тижня.