Джон Керрі провів телефонні розмови з Яценюком та Лавровим

Державний секретар США висловив співчуття у зв’язку з загибеллю українських військових та обговорив питання деескалації конфлікту в Україні.
Сьогодні відбулись телефонні розмови Державного секретаря США Джона Керрі з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

У розмові з прем’єр-міністром України Джон Керрі висловив співчуття у зв’язку з загибеллю 49 українських військових, які перебували на борту збитого проросійськими сепаратистами літака. Держсекретар США також висловив стурбованість постачанням зброї та підтримкою сепаратистів, що спричиняє насильство на сході України. Він також заявив, що підтримує мирний план президента України Петра Порошенка. Джон Керрі підкреслив, що США введуть новий ряд санкцій проти Росії, якщо вона не припинить підтримувати сепаратистів та постачати їм зброю.

У розмові з Сергієм Лавровим Джон Керрі зазначив, що він занепокоєний останніми подіями в Україні та нагадав голові МЗС РФ, що Росія взяла на себе зобов’язання вжити заходів, спрямованих на деескалацію конфлікту, припинити постачання зброї та підтримку сепаратистів та співпрацювати з Україною в напрямку досягнення миру, амністії та політичного діалогу. Джон Керрі також закликав Сергія Лаврова до справедливого і рівноправного врегулювання газової суперечки.

Дивіться також: Заради миру або Путіну, або Україні, доведеться відмовитись від мрії - експерт

Your browser doesn’t support HTML5

Заради миру або Путіну, або Україні, доведеться відмовитись від мрії - експерт