У червні Росія була другим найбільшим імпортером м'яса птиці зі США - ЗМІ

Продуктовий магазин у Москві.

Американські виробники продуктів харчування висловлюють впевненість, що їм не доведеться зменшувати обсяги виробництва через запроваджену Росією заборону імпорту продуктів харчування з ЄС та США. Обсяги експорту втрачені США через санкції Росії можна відновити за рахунок попиту на інших ринках. Про це йдеться у блозі Роберто Фердмана на сайті "Вашингтон пост".

За даними автора, минулого року загальний обсяг обсягу продуктів харчування із США до Росії склав мільярд доларів. З них понад 300 мільйонів припало на експорт продуктів птахівництва; 173 мільйони - на експорт горіхів і 156 мільйонів та соєві боби.

Загалом за оцінками "Американської Ради з питань експорту м'яса птиці та яєць", на Росію припадало 7 відсотків усього експорту м'яса птиці зі США.

Автор посилається на заяву представника найбільшого у США виробника м'яса птиці "Тайсон Фудс", який заявив, що у компанії не очікують серйозних втрат через санкції Росії, бо "обсяги експорту до Росії можуть бути затребувані іншими ринками".
Публікація також наводить слова представника "Американської Ради з питань експорту м'яса птиці та яєць", який визнав, що Росія була значним ринком.

"У 2013-му Росія була нашим другим за обсягом ринком, і третім станом на червень 2014-го", - відзначив представник індустрії.
У середині 90-х років на Росію припадало 40 відсотків усього експорту м'яса птиці зі США.
Дивіться також : У США "мобілізували" ос на боротьбу проти китайських жуків

Your browser doesn’t support HTML5

У США "мобілізували" ос на боротьбу проти китайських жуків