Бейнер: Обама повинен підписати законопроект про підтримку України – негайно

Your browser doesn’t support HTML5

І демократи і республіканці підтримують Україну, справа за Обамою - речник Палати представників

Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер у понеділок закликав президента Обаму підписати законопроект HR 5859, який минулого тижня одноголосно ухвалили Палата представників і Сенат про запровадження нових санкцій щодо Росії і надання українському народу ширшої підтримки:

«Я мав честь запросити президента Порошенка виступити на спільному засіданні обох палат Конгресу США у вересні. Як я тоді сказав, він (Порошенко) встиг зробити практично неможливе у Вашингтоні: об'єднати республіканців і демократів на підтримку загальної справи і спільної мети, навіть у передвиборчий період. Наша єдність віддзеркалена у законопроекті, ухваленому одноголосно Палатою представників і Сенатом для надання народу України більш відчутної підтримки. Я високо ціную зусилля конгресменів Джима Ґерлака, Марсі Каптур, і всіх законодавців - республіканців і демократів -, які працювали разом над цим законодавством», - зазначив спікер Бейнер у прес-релізі, оприлюдненому у понеділок.

«Завдяки цій підтримці, ми підкреслюємо наше непохитне моральне зобов’язання перед українським народом. В умовах агресії та залякування, вони провели успішні вибори. В обличчі агресії, вони показали стриманість. І в обличчі цинізму з боку тих, хто не відразу стикається із загрозою, вони дали відсіч очікуванням. Від імені Палати представників, я закликаю президента Обаму негайно підписати це двопартійне законодавство», - підкреслив Джон Бейнер.

«Звичайно, попереду ще багато роботи. Палата представників буде продовжувати працювати, щоб гарантувати, що реальну допомогу надається не тільки Україні, але й іншим партнерам і друзям у регіоні. Ми також продовжуємо роботу зі збільшення енергетичних поставок в Європу, які створять американські робочі місця і зламають політичне маніпулювання доступу до енергії в Європі», - йдеться у зверненні спікера Палати представників.

«Зрештою, слова президента Порошенка в Конгресі не могли бути чіткішими: для тих, хто не мусить боротися, щоб здобути свободу, або боротися, щоб її зберегти, ситуація в Україні розглядається як академічна вправа. Для тих американців, у себе вдома і за кордоном, які борються кожен день, щоб зберегти нашу свободу, і для наших друзів і союзників у Центральній та Східній Європі, а також у країнах Балтії та Південного Кавказу, які борються з інвазією, економічним примусом і втручанням у внутрішні політичні справи, це реальна боротьба. Немає більшої сили на Землі, ніж сила народу, що разом вимагає свободи, економічних можливостей і людської гідності. Нехай Бог береже усіх українців у пошуках свободи і миру», - заявив спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер.

Дивіться також: Законопроект Конгресу США про Україну: переваги та недоліки