Пакистан: внаслідок нападу на школу загинуло щонайменше 130 осіб

Влада Пакистану повідомляє про загибель 130 осіб, більшість із яких – учні-діти, внаслідок нападу бойовиків Талібану на школу у місті Пешаварі на пічному заході країни.

За повідомленнями представника влади провінції, ще понад 100 людей були поранені внаслідок нападу, вчиненого талібами у вівторок на керовану військовими школу.

За словами речника армії Пакистану, сили безпеки вбили шістьох бойовиків і завершують процес евакуації убдівлі. Представник влади сказав кореспондентам, що атку здійснили нападники, одягнені у військову форму і обмотані вибухівкою.

Прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф засудив атаку, назвавши її «національною трагедією». Шаріф, який прибув до Пешавара у вівторок, заявив, що «цей варварський акт не зупинить заходи уряду» і поклявся продовжувати військові операції проти бойовиків. Він також оголосив триденний період жалоби за загиблими.

Угруповання Талібану в Пакистані взяло на себе відповідальність за напад, кажучи, що це помста за військову операцію в Північному Вазиристані.