Пошук малайзійського літака припинено через темряву

Пошуки пасажирського літака, на борту якого перебували 162 особи, поблизу південної частини острова Борнео припинили через настання темряви.

Airbus А320, який виконував рейс з міста Сурабая на острові Ява (Індонезія) до Сингапуру зник у неділю вранці за азійським часом. Більшість тих, хто перебував на борту, були індонезійцями.

Літак рейсу 8501 авіакомпанії AirAsia мав здійснити двогодинний переліт над Яванським морем з Сурабаї до аеропорту Чанджі в Сингапурі.

Генеральний директор з питань авіації в Міністерстві транспорту Індонезії Джоко Атмоджіо сказав репортерам, що останній сигнал від члена екіпажу літака надійшов о 6:12 за місцевим часом у неділю, і сигналу про аварію після того не надходило. За його словами, пілот намагався уникнути хмар, через що збочив ліворуч і просив дозволу злетіти вище на 1 800 м. За кілька хвилин літак зник з радару. Поблизу тієї місцевості були грози з блискавками та сильні порвии вітру.

У переліку пасажирів літака – 149 індонезійців, зокрема 16 дітей, і троє громадян Південної Кореї, зокрема немовля, а також по одному громадянину Малайзії та Великої Британії, останній з яких летів зі своєю 2-річною донькою. Екіпаж складався з двох пілотів, чотирьох стюардес і одного інженера (всі – громадяни Індонезії, крім одного француза).

Бюджетна авіакомпанія AirAsia, яка літає до понад 100 аеропортів у 22 країнах, мала хорошу репутацію в безпеці без жодних людських жертв за всі 18 років роботи.