НАЖИВО! Обама звертається до народу Америки

Зараз Барак Обама починає щорічну промову про стан держави.

Щороку президент приїздить до Конгресу, де він виголошує промову про свої політичні орієнтири. Промова транслюється на багатьох телеканалах. І, як свідчать опитування Гелоп, після усіх щорічних промов рейтинг президента трохи падає.

у 2015-му вперше за свою каденцію Обама буде виступати у Конгресі, обидві палати якого контролюють республіканці.

Вже відомом, що буде у промові президента США.

ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ ПРОМОВИ ПОЧНЕТЬСЯ О 4-Й ЗА КИЄВОМ

Основна увага буде на внутрішній політиці. Барак Обама наголосить, що економіка зростає, безробіття падає, ринок житла відновлюється. В Адміністрації Обами вважають, що вони не достатньо підкреслювали свої досягнення в економічній площі, що, можливо, коштувало демократам перемоги на останніх виборах.

Очікується кажуть, що Обама захищатиме свою політику тиску на Росію шляхом санкцій

Далі президент оголосить про плани підняти податки для найзаможніших американців – тих, хто заробляє понад півмільйона доларів на рік на родину.

У той же час будуть збільшені суми, які представники середнього класу зможуть списати на такі статті як догляд за дитиною та освіта.

Обама, ймовірно, оголосить ініціативу зі створення на рівні штатів програм з оплати відпусток для догляду за дитиною та лікарняних.

Також, після нещодавніх кібератак, очікується, що Обама закликає законодавців прийняти новий закон, що має допомогти ефективніше виявляти та боротися з хакерами. А ще - ініціативу щодо збільшення доступу до Інтернету в сільській місцевості.

У зовнішній політиці він, можливо, попросить законодавців не застосовувати нових санкції проти Ірану, сподіваючись, що вдасться знайти дипломатичне рішення та відмовити

Одразу після промови виступить республіканець зі промовою-відповіддю

Очікується кажуть, що Обама захищатиме свою політику тиску на Росію шляхом санкцій, цитуючи падіння російської економіки як її результат. Але чогось нового в цьому напрямку експерти не очікують.

Одразу після промови виступить республіканець зі промовою-відповіддю. Як правило, це робить багатообіцяючий республіканець, така собі зірка, що сходить. Цього разу це буде жінка – Джоні Ернст з Айови. Вона була обрана до Сенату вперше. Вибір саме її, кажуть аналітики, має символізувати те, що республіканці будуть апелювати до жіночого електорату під час наступних виборів.

Дивіться також : Створити українську поліцію допоможуть США

Your browser doesn’t support HTML5

Створити українську поліцію допоможуть США