Президент Трамп там Кім Чен Ин обмінюються новими погрозами

Нова погроза Пхеньяну прозвучала від Президента США у Твітері. «25 років дипломатії та витрачені гори грошей – не дали результату. Лише одне спрацює проти Північної Кореї», – написав Дональд Трамп. На уточнююче запитання журналістів біля Білого дому президент відповів: «Зовсім скоро ви про це зізнаєтесь».

Ця погроза прозвучала після ще однієї неоднозначної репліки Дональда Трампа, коли той у п’ятницю зібрав у Білому домі найвище військове командування та їх подружжя: «Знаєте що це символізує? Можливо це затишшя перед бурею».

Президент не уточнив, що саме він має на увазі.

У відповідь на заяви Трампа, як повідомляють північно-корейські державні ЗМІ у неділю, лідер КНДР заявив, що ядерна зброя є «потужним засобом стримування», який гарантує суверенітет Північної Кореї. Ця заява прозвучала під час засідання ЦК правлячої Трудової партії КНДР. На цьому ж засіданні було оголошено про низку нових партійних призначень. Так, лідер Північної Кореї призначив свою молодшу сестру, 28-річну Кім Йо Чжон, заступницею члена Політбюро – Центрального комітету Трудової партії. Політичні оглядачі назвали цей крок подальшою консолідацією влади родини Кім Чен Ина. На цій посаді вона замінила свою тітку, яка, за правління Кім Чен Іра, відігравала ключову роль у прийнятті партійних рішень. У січні цього року, Міністерство фінансів США внесло Кім Йо Чжон у список «найбільших порушників прав людини».