Генштаб ЗСУ: на Луганщині йдуть інтенсивні бої

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє про відновлення активних бойових дій на Луганщині із застосуванням усіх видів зброї. Згідно інформації, зранку 18 лютого формування бойовиків атакували позиції українських військових біля населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське та Хутір Вільний. Генштаб повідомляє про втрати з української сторони.

"Серед українських захисників, нажаль, один загиблий, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. У ворога один загиблий, п’ять – важко поранених. Противник запросив режим тиші. Позиції українських захисників не втрачені" - йдеться у повідомленні Операції об'єднаних сил.

Оглядачі звертають увагу, що бої точаться в районі населеного пункту Золоте, де згідно із домовленостями, відбулося розведення військ. Депутат Верховної Ради від партії Європейська солідарність Вікторія Сюмар назвала це невипадковим збігом.

Головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов звертає увагу на відсутність швидкої і рішучої реакції на загострення від українського політичного керівництва.

Водночас занепокоєння загостренням ситуації на Луганщині висловив керівник МЗС Литви Лінас Лінкявічус. Він написав, що без стійкого припинення вогню виконання мінських домовленостей неможливе.

Екс-керівник українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін вказує, що загострення такого масштабу неможливе без погодження із Кремлем.

Генштаб ЗСУ повідомив про закінчення наступальних дій бойовиків. Для обговорення ситуації офіс Президента скликав засідання РНБО.