Німеччина пообіцяла надати Україні іще 4 САУ Panzerhaubitze 2000

Німецька самохідна артилерійська установка Panzerhaubitze 2000 на Донеччині, 20 серпня 2022. REUTERS

Міністерство оборони Німеччини повідомило, що надасть Україні 4 додаткових самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 та боєприпаси. Очільниця відомства Крістіне Ламбрехт заявила, що десять гаубиць, поставлених з Німеччини, та вісім - з Нідерландів, уже "показали себе на полі бою", пише AP.

"Україна дуже хвалить [ці] системи й висловила бажання отримати більше гаубиць. Щоб і надалі підтримати Україну в її сміливій боротьбі проти жорстокого нападу Росі, Німеччина виконає це прохання", - сказала міністерка. Reuters додає, що поставка стане можливою після відповідних домовленостей із представниками індустрії щодо оновлення цієї техніки.

Німецька самохідна артилерійська установка Panzerhaubitze 2000 на Донеччині, 20 серпня 2022. REUTERS

Як раніше повідомляв "Голос Америки", керівник уряду ФРН канцлер Олаф Шольц заявив, що "особливо надана Німеччиною зброя є вирішальною у теперішніх подіях у східній Україні", де російські війська були змушені залишити тисячі квадратних кілометрів під тиском української армії. Шольц підкреслив, що Берлін "зосереджений на постачанні артилерії і систем протиповітряної оборони" для України.

Тим часом, як повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на фінські медіа, що публікують супутникові знімки, Росія перекидає із околиць Санкт-Петербурга. до України системи ППО та зенітні ракети. Відповідні комлекси С-300, як твердять українські військовики, Москва використовує не лише як засоби ППО, але й як ракети "земля-земля" для ударів по наземних цілях.

У статті використано матеріали AP, Reuters, "Радіо Свобода"