Остін та Резніков обговорили пріоритети для наступної зустрічі союзників в Брюсселі 

Міністр оборони США Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков, авіабаза Рамштайн, архів.

Міністр оборони США Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков обговорили «пріоритети», включаючи протиповітряну оборону та артилерію, для майбутніх зустрічей союзників Києва в Брюсселі, повідомили обидві сторони пізно в суботу.

Контактна група з оборони України збереться у вівторок у штаб-квартирі НАТО після зустрічей 20 січня на авіабазі Рамштайн у Німеччині, яка стала ключовою для прийняття рішень про відправку танків.

Остін і Резніков обговорили важливість надання обіцяних можливостей якомога швидше, цитує речника Пентагону генерала Патріка Райдера агентство Reuters.

"Ми обговорили ситуацію на фронті та пріоритети для наступного Рамштайну. США непохитні у своїй підтримці України. Все це можливо завдяки нашим прозорим та надійним стосункам", - написав після розмови міністр Резніков у Twitter.

Президент України Володимир Зеленський цього тижня здійснив неоголошене європейське турне, під час якого він закликав західних партнерів України надати їй засоби боротьби з Росією в повітрі. У Лондоні президент Зеленський назвав бойову авіацію "крилами свободи" Україні. Це ж послання Зеленський повторив у Парижі та Брюсселі.

У своїй промові до членів Європейського парламенту Зеленський сказав, що вдячний за надану допомогу і сподівається, що наступні переговори про надання Україні авіації, також будуть успішними.

На початку місяця президент США Джо Байден заперечив постачання літаків F-16 зі США. Разом з тим в Білому домі кажуть, що поважатимуть рішення інших країн надати Україні літаки.