Бен Воллес: війна ще триватиме щонайменше рік

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Міністр оборони Великої Британії ствердно відповів на питання, чи "будемо ми говорити про війну, що триває, і через рік". "Гадаю, так", - сказав Бен Воллес в інтерв'ю журналісту LBC Ніку Феррарі у четвер.

Воллес назвав "м'ясорубкою" підхід Росії до свого війська. "Росія показує повну зневагу не лише до життів людей в Україні, але і до власних військових, - заявив він. - Зараз, через 12 місяців [з початку повномасштабного вторгнення] 188 000 російських солдатів загинули, чи зазнали поранень в результаті цього катастрофічного прорахунку та агресії президента Путіна. Коли хтось перетинає межу і вважає, що так можна ставитись до власних людей і фактично перетворює власне військо на м'ясорубку, не думаю, що він зупиниться".

Воллес зауважив, що Росія не змогла досягнути своїх цілей в Україні, а Путін знищив репутацію власної армії. "Навіть китайці ставляться до нього, як до дядька, якого варто соромитись. Вони справді не хочуть з ним розмовляти", - додав Воллес.

Україна отримує оборонну допомогу від десятків країн, включаючи членів НАТО. Хоча країни НАТО не вступлять у війну, країні можуть надати більше допомоги, включаючи обладнання військово-повітряних сил або літаки Міг, заявив посадовець.