Якщо Пригожин в готелі без вікон в Мінську, це багато говорить про його відносини з Путіним - Голова комітету розвідки Сенату США

Голова Комітету розвідки Сенату США Марк Ворнер

Згідно з повідомленнями в відкритому доступі, співзасновник "Групи Вагнера" Євген Пригожин може бути в номері без вікон в готелі в Мінську, вказує голова Комітету розвідки Сенату Марк Ворнер в коментарі виданню MSNBC.

Якщо ці повідомлення правдиві, говорить Ворнер, то це свідчить, що розбіжності між російським президентом Путіним та Пригожиним не врегульовано. Ворнер натякнув, що Пригожин може боятись замаху на вбивство. "Я кажу це, бо, знову ж були публічні повідомлення, що деякі росіяни, які зіткнулись із Путіним за ці півтора року і потім таємничим чином випали з вікон п'ятого, шостого, сьомого поверхів. Отже, якщо він у Мінську в готелі без вікон, це щонайменше свідчило б про його ставлення до відносин з Путіним на цей час".

В Кремлі відмовились коментувати місцезнаходження Пригожина. Речник Кремля Песков сказав, що не має інформації про те, де перебуває Пригожин. Песков також відмовився наводити деталі домовленостей з "ПВК Вагнер", в рамках яких бойовики зупинили свою ходу в напрямку Москви цими вихідними. Перемовини з "Групою Вагнер" за повідомленнями, вів Олександр Лукашенко. У вівторок Лукашенко підтвердив пресі, що Пригожин перебуває у Білорусі, повідомляє місцевий канал BELTA.

У своїй промові у вівторок Путін високо оцінив дії служб безпеки та російських військових у протистоянні діям "ПВК Вагнер".