"Така можливість виникає раз на покоління" - ЦРУ, МI6 хочуть залучити шпигунів з Росії

Голова ЦРУ Вільям Бернс

Розвідки США та Великої Британії звертаються до росіян із закликом до співпраці.

Директор ЦРУ Вільям Бернс назвав розчарування війною в Україні та діями Путіна серед росіян, шансом долучити до співпраці з американською розвідкою російську еліту.

"Для нас було б безглуздо не скористатись із цієї можливості, що справді виникає раз на покоління в плані людських розвідувальних ресурсів", - заявив він під час виступу на Аспенському безпековому форумі в четвер.

Бернс зауважив, що відеозвернення ЦРУ до росіян під назвою "Чому я звернувся до ЦРУ: моє рішення" набрало 2,5 мільйона переглядів лише за перший тиждень після публікації в Telegram.

В коментарі виданню The Hill Бернс заявив, що ЦРУ зацікавлені в інформації щодо російського вторгнення до України, "однак, ми також розуміємо, що це вторгнення - симптом ширших питань в російській системі і ми хочемо отримати ширшу інформацію щодо Росії також".

Із закликом до росіян співпрацювати з британською розвідкою звернувся і директор Мі-6 Річард Мур. У промові в Празі Мур заявив: "Зараз багатьох росіян мовчки жахаються тим, як збройні сили їхньої країни знищують українські міста, викидають невинні родини із помешкань, викрадають тисячі дітей", - сказав Мур.

"Наші двері завжди відкриті", - додав голова агенції.

Дивіться також: Голова МІ6 поділився оптимізмом щодо контрнаступу України, розповів, як британці зривають поставки зброї до РФ за допомогою ШІ