Посолка США про нові атаки РФ: "Нахабні удари по цивільній інфраструктурі лише зміцнюють нашу рішучість підтримувати Україну"

Наслідки атаки РФ по порту на Дунаї в Одещині, 16 серпня 2023. Фото: Одеська ОДА/AP

Дивіться також: З Одеси вийшло судно - вперше за місяць після припинення РФ зернової угоди

Росія поновила атаки на українську зернову інфраструктуру, атакувавши вночі зерносховища на півдні Одещини й порти на Дунаї.

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, силам ППО вдалось знешкодити над Одещиною 11 ворожих ударних безпілотників. Проте двом вдалося влучити у продовольчі склади, повідомив Офіс президента України.

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак опублікував у Telegram фото території Ренійського порту: "Внаслідок влучання російського БПЛА у два металевих склади ангарного типу виникло загоряння 2-х тракторів та.. шроту у поруч розташованому складі на площі 10 квадратних метрів".

Він написав, що загиблих і постраждалих немає, і додав: "Терористи продовжують воювати з продовольством".

Джерела Reuters повідомили, що попри атаки, порт продовжує роботу.

"Росія знову завдала удару по портовій інфраструктурі України та світовому постачанню продовольства - ці нахабні та незаконні удари по цивільній інфраструктурі лише зміцнюють нашу рішучість підтримувати Україну та тих у всьому світі, хто залежить від українського сільськогосподарського експорту", - твітує посолка США в Україні Бріджит Брінк.

За словами президента України Володимира Зеленського, станом на 3 серпня, Росія від початку повномасштабного вторгнення запустила по Україні 1961 іранський безпілотник "Шахед", нагадує Радіо Свобода.

А 14 серпня керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що Росія збільшує темпи виробництва безпілотників.

При цьому нині з порту в Одесі вийшло перше судно з українською продукцією через місяць із часу припинення участі Росії у Чорноморській зерновій ініціативі 17 липня і початку хвилі атак Кремля по українській портовій та зерновій інфраструктурі.

У статті використано матеріали Reuters, AP.

Дивіться також: З Одеси вийшло судно - вперше за місяць після припинення РФ зернової угоди