Румунія: падіння російського дрона на території країни може бути "серйозним порушенням"

Міністр оборони Румунії Ангел Тілвар (Фото: REUTERS/Isabel Infantes)

Частини безпілотників Shahed, якими Росія атакувала портову інфраструктуру України у гирлі Дунаю, впали на територію Румунії, заявляють українські посадовці.

На території Румунії виявили певні уламки, каже міністр оборони Румунії Ангел Тілвар.

Румунські офіційні особи, включно з президентом Румунії та Міністерствами оборони і закордонних справ, попередньо заперечували, що будь-які російські безпілотники або їхні уламки потрапили на румунську територію.

У заяві 6 вересня міністр оборони Тілвар, якого цитує Reuters, зазначив: «Я підтверджую, що знайдено шматки, які можуть бути елементами безпілотника». Водночас за його словами, місцевість, де було знайдено шматки, не евакуювали, оскільки ці шматки не становили загрози.

Також президент Румунії, Клаус Йоганніс, якого цитує Reuters, заявив, що якщо буде підтверджено, що частини російського безпілотника потрапили на територію Румунії, це буде «серйозним порушенням». Він також назвав російські напади на українські дунайські порти воєнним злочином.

«Якщо буде підтверджено, що компоненти належать російському безпілотнику, така ситуація буде неприпустимою та серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності Румунії», - зазначив Йоганніс..

Як повідомляв раніше Голос Америки, Румунія і Молдова засудили черговий удар Росії 3 вересня по українських портах в Одеській області поблизу території цих країн.