Куба заарештувала 17 осіб за торгівлю людьми для війни РФ

Раніше цього тижня Куба виявила, що влада працює над «нейтралізацією та ліквідацією» мережі, яка, за її словами, діяла як на кубинській території, так і в Росії

ГАВАНА, 7 вересня (Reuters). Влада Куби заявила, що заарештувала 17 осіб за звинуваченнями у торгівлі людьми, згідно з якими, група, нібито, заманювала молодих кубинців служити в російській армії під час війни в Україні.

Раніше цього тижня влада Куби заявила, що працює над «нейтралізацією та ліквідацією» мережі, яка, за її словами, діяла як на кубинській території, так і в Росії.

«У результаті розслідування заарештовано 17 осіб, серед яких організатор цієї діяльності всередині країни», — сказав Сезар Родрігес, полковник Міністерства внутрішніх справ Куби, ввечері в четвер в телевізійній програмі.

Родрігес не назвав нікого з обвинувачених в участі в угрупованні, але сказав, що лідер угруповання покладався на двох людей, які проживали на острові, щоб завербувати кубинців в якості найманців для Росії.

Прокурор Хосе Луїс Рейес заявив, що причетні до скандалу можуть бути отримати до 30 років ув'язнення, довічне ув'язнення або смертну кару залежно від тяжкості та типу злочинів, які варіюються від торгівлі людьми, бойових дій як найманців і ворожих дій проти іноземної держави.

Росія, яка має тісні політичні зв’язки з комуністичною Кубою, вже давно є важливим пунктом призначення для кубинських мігрантів, які прагнуть уникнути економічної стагнації вдома.

Президент Росії Путін минулого року підписав указ, який дозволяє іноземцям, які вступають на службу в російську армію, отримувати громадянство в прискореному порядку.

Куба заявляє, що не бере участі у війні в Україні та відкидає використання своїх громадян як найманців.