Евакуація в Росії, де, кажуть українці, вражено склади ракет

Стоп-кадр з відеозапису поширеного в інтернетних соцмедіа із зображенням, як сказано, пожежі і вибухів біля міста Торопец в Тверській області Росії 18 вересня 2024 р.

На тлі повідомлень 18 вересня про велику пожежу і вибухи у Тверській області в Росії в Україні кажуть, що це наслідок ударів українських безпілотних літальних апаратів на склади російської зброї.

В Росії на початку дня підтвердили, що біля міста Торопец Тверської області, яка межує з Московською, спалахнула пожежа, але не казали, на якому об'єкті.

Тим часом міжнародні та українські засоби масової інформації цитують джерела у Києві з твердженням, що йдеться про наслідки атаки великого російського збройного арсеналу українськими дронами.

Агенція Reuters передає, що “джерело” в Службі Безпеки України повідомило про удари по російських складах боєприпасів.

“На тих складах зберігалися ракети призначені для тактичних ракетних систем Іскандер, тактичних ракетних систем Точка-У, керовані авіабомби та артилерійські боєприпаси", - цитує агенція, не називаючи імені, чи посади особи в СБУ.

Від імені Андрія Єрмака, чільного радника українського президента, на платформі Telegram 18 вересня поширене відео з великими вибухами і вогнем.

Підпис під тим відео не пояснює, що саме на ньому відбувається, а лише проголошує: "Демілітаризація Росії необхідна для припинення терору".

Стриманість російських повідомлень

Контрольовані державою російські джерела інформації спочатку поширили повідомлення російського міністерства оборони про те, що в ніч з 17 на 18 вересня кілька регіонів Росії зазнали атак безпілотними літальними апаратами.

Ті повідомлення наголошували на тому, що дрони були збиті і підкреслювали заяви місцевих російських посадовців про відсутність шкоди.

Але окремо з Тверської області повідомили про евакуацію мешканців і закриття дитячих садків та шкіл у Західнодвінському окрузі.

Причиною евакуації в російських ЗМІ названо “роботу протиповітряної оборони і пожежу” в місті Торопец.

Державні російські джерела не повідомляли про те, який саме об’єкт горить, але зауважували, що полум’я виникло внаслідок, як стверджується “падіння уламків БПЛА”.

Your browser doesn’t support HTML5

Фейки на замовлення Кремля: деталі великого розслідування ЗМІ. Відео