Зеленський запевняє, що Трамп підтримуватиме Україну, а Венс повторює свою критику

Президент України Володимир Зеленський назвав "продуктивною" свою зустріч із експрезидентом США Дональдом Трампом

Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що колишній президент США і кандидат в президенти Дональд Трамп підтримуватиме Україну.


"Від Дональда Трампа я отримав дуже пряму інформацію про те, що він буде на нашому боці і підтримуватиме Україну", - заявив Зеленський в інтерв'ю Fox News після зустрічі з колишнім президентом у п'ятницю.

Ведучий Fox News Гріфф Дженкінс попросив Зеленського прокоментувати його інтерв'ю New Yorker, де той заявив, що Трамп "насправді не знає, як зупинити війну, хоча може думати, що знає". Український президент у відповідь уточнив, що українці знають "значно краще, ніж будь-хто, включаючи Дональда Трампа, що відбувається в Україні".

"Це складно зрозуміти", - додав він і зазначив, що за час війни Україна дуже змінилась і "без цього досвіду справді неможливо зрозуміти, як зупинити Путіна".

Зеленський також відповів на критику республіканців щодо його візиту до Пенсильванії на завод з виробництва боєприпасів, нагадавши, що раніше відвідував завод в Юті, де зустрічався із республіканцями.

Республіканці з оточення Трампа критикували подорож Зеленського на завод, де його супроводжували законодавці від Демократичної партії, а також губернатор штату, який підтримує на виборах кандидатку в президенти від демократів - Камалу Гарріс.

Цю критику на вихідних повторив кандидат у віцепрезиденти США в команді Трампа Джей Ді Венс. Виступаючи на зустрічі з виборцями у Пенсильванії в суботу Венс сказав про Зеленського: "Він приїхав агітувати з керівництвом демократів". Венс додав, що український президент має дякувати за підтримку народові Америки та Пенсильванії.

Під час візиту на завод минулого тижня Зеленський подякував працівникам, які виготовляють снаряди 155-мм калібру, важливі для України в протистоянні російській агресії.

Раніше Зеленський називав мирні пропозиції Венса "надто радикальними", адже кандидат у віцепрезиденти США допускає, що Україна може поступитись частиною територій.

Під час візиту до США минулого тижня Зеленський тричі виступав в ООН, включаючи звернення до Генеральної Асамблеї, провів зустрічі з президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Гарріс, колишнім президентом США Дональдом Трампом та американськими законодавцями. Зеленський представив політикам у США свій "план миру" і закликав надавати більшу підтримку Україні, включаючи дозвіл на удари вглиб території Росії.

Дивіться також: Трамп: "Ми хочемо чесної угоди для всіх"