Трамп вимагає змінити умови нового пакету економічної допомоги американцям

У вівторок президент США Дональд Трамп заявив, що може не підписати новий схвалений Конгресом США законопроект, що передбачає надання економічної допомоги обсягом 900 мільярдів доларів США задля подолання наслідків пандемії COVID-19 а також затверджує урядові видатки обсягом 1,4 трильйона доларів.

У відео, розміщеному в соцмережах, Трамп наголосив на «витратних» положеннях, включаючи, зокрема видатки на військову допомогу Єгипту, музеї, сільськогосподарські програми, пише «Голос Америки».

Щодо заходів із подолання наслідків пандемії COVID-19, Трамп заявив про необхідність збільшення суми прямих виплат американцям з $600, які передбачає законопроект, до $2000 на особу та $4000 на пару.

«Прошу Конгрес змінити цей законопроект і збільшити сміховинно низькі $600 до $2000, або $4000 на пару, - заявив Трамп. - Я також прошу Конгрес негайно позбутись витратних та непотрібних пунктів проекту і надіслати мені відповідний законопроект, або вирішувати питання подолання наслідків COVID буде вже наступна адміністрація».

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі відповіла на звернення Трампа. У своїй заяві вона пообіцяла, що Демократична партія в Палаті представників проголосує за збільшення виплат.

«Республіканці неодноразово відмовлялись говорити про те, яку суму президент хотів би побачити на чеках прямих виплат, - твітує Пелосі. - Нарешті президент погодився на $2000 - Демократи готові винести це на голосування одностайно. Зробімо це!»

Новообраний президент США Джо Байден висловив підтримку пакету допомоги, але назвав його лише першим кроком. «Лідери як Палати представників, так і Сенату заслужили на визнання своїх зусиль у досягненні складного компромісу, - заявив Байден у вівторок. - Як і всі компроміси, він далекий від ідеалу, однак надає життєво важливу допомогу у ключовий момент. Все ж, як я зауважував, цей проект є лише першим кроком, першою виплатою у подоланні більш ніж однієї кризи, які ми переживаємо».

Лідер більшості в Сенаті республіканець Мітч Макконнелл в понеділок в коментарі АР наголосив, що республіканці вивчатимуть пропозиції щодо подальшої допомоги. «Щодо наступних кроків - давайте розглянемо це питання, - сказав Макконнелл. - Я із радістю вивчу пропозиції на основі потреб, що постануть у лютому та березні».

Дивіться також: Палата Представників та Сенат США проголосували за новий пакет підтримки американської економіки на тлі пандемії. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Палата Представників та Сенат США проголосували за новий пакет підтримки американської економіки на тлі пандемії. Відео