Група американських конгресменів закликала не допустити добудови «Північного потоку 2»

Необхідно запровадити санкції проти газотранзитного проекту «Північний потік 2» а також проти тих, хто проводить діяльність, що підпадає під санкції. Таку заяву оприлюднила група підтримки України в американському Конгресі.

Конгресмени наголосили на загрозах, які несе газпромівський проект для безпеки України та Європи.

Your browser doesn’t support HTML5

Американські конгресмени закликали не допустити добудови газопроводу Північний Потік-2. Відео

«Цей зловмисний проект російського впливу зашкодить безпеці України, яка вже сім років потерпає від брутальної російської агресії та вторгнення, що спричинило загибель більше 14 000 українців, - йдеться в заяві. - Він також поглибить енергозалежність Європи від Росії, що посилить вразливість наших трансатлантичних союзників та партнерів до політичного тиску з боку Кремля».

Дивіться також: Дві компанії заявили про обмеження співпраці з «Північним потоком 2»

«Конгрес США підтримує Україну, яка продовжує захищати східний фланг Європи від російської агресії та зловмисного впливу», - йдеться в заяві, співавторами якої виступили конгресмени від Демократчної партії США Марсі Каптур та Майк Квіглі а також конгресмени-республіканці Браян Фіцпатрік та Енді Гарріс.

Законодавці привітали подання Державним департаментом звіту до Конгресу стосовно заходів проти «Північного потоку 2», але наголосили на необхідності «швидкого запровадження санкцій».

«Намір Конгресу чіткий - «Північний потік 2» ніколи не повинен бути завершений», - йдеться в заяві.

Дивіться також: Біля узбережжя Каліфорнії помітили величезну зграю дельфінів. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Біля узбережжя Каліфорнії помітили величезну зграю дельфінів. Відео