Організатори змінюють правила передвиборчих дебатів у США

Фото: Дженет Браун, виконавчий директор Комісії з президентських дебатів США під час виступу на відкритті дебатів 29 вересня 2020 року

Комісія з президентських дебатів США (CPD) оголосила про намір змінити правила проведення дебатів, щоб забезпечити «більш впорядковану дискусію» після того, як перший раунд між кандидатами в президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом відзначився численними порушеннями правил.

Дивіться також: COVID, расова нерівність та податки. Основне з першого раунду президентських дебатів

Два кандидати часто переривали один одного, говорили одночасно, а модератор дебатів журналіст Fox News Кріс Уоллес, робив зауваження Трампу за недотримання правил, які передбачають можливість обом кандидатам безперешкодно відповідати на питання, пише Голос Америки.

Your browser doesn’t support HTML5

Комісія з президентських дебатів США має намір змінити правила проведення дебатів. Відео

У своїй заяві в середу Комісія, що вже десятки років організовує президентські передвиборчі дебати і є незалежною позапартійною організацією, заявила, що перші дебати між Трампом та Байденом, що відбулись у Клівленді у вівторок, «чітко показали потребу в доповненні формату решти дебатів, щоб забезпечити більш впорядковану дискусію з питань.

CPD уважно розгляне зміни, затвердить їх і незабаром їх оприлюднить. Комісія вдячна Крісу Уоллесу за професіоналізм та майстерність привнесену до вчорашніх дебатів і має намір забезпечити додаткові інструменти дотримання порядку на наступних дебатах».

Президент Трамп розкритикував поведінку модератора дебатів Кріса Уоллеса. «Двоє на одного - не дивно, а весело», - написав він у Twitter. Трамп також припустив, що Байден відмовиться від участі в наступних дебатах.

Колишній віце-президент Байден заявив, що продовжить брати участь в дебатах, але висловив сподівання, що «комісія з дебатів зможе контролювати нашу можливість без переривань відповідати на питання».

Наступні дебати між кандидатами в президенти заплановано на 15 та 22 жовтня. Планується, що дебати 15 жовтня модеруватиме журналіст C-SPAN Стів Скаллі і вони відбудуться в форматі відповідей кандидатів на питання виборців.

Дивіться також: Хаотичні, запеклі, ворожі: наголовніше із перших теледебатів Трампа та Байдена. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Хаотичні, запеклі, ворожі: наголовніше із перших теледебатів Трампа та Байдена. Відео