США допоможуть Україні розпочати вакцинацію від COVID-19

Крістіна Квін

Про це заявила тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін.

Допомога Агентства США з міжнародного розвитку USAID дозволить укласти контракти з логістичною фірмою на підтримку Міністерства охорони здоров’я щодо отримання, зберігання та транспортування перших доз вакцини по всій країні, йдеться в повідомленні Посольства США в Україні.

«Найближчим часом відбудеться масове розгортання вакцин – надзвичайно складний, проте амбіційний процес – і я з радістю повідомляю, що Сполучені Штати нададуть нову підтримку для отримання та розподілу перших 117 000 доз вакцини Pfizer, що буде доставлена в Україну в рамках Covax», – сказала Крістіна Квін.

В Посольстві нагадали, що США вже надали Україні понад 48 мільйонів доларів на підтримку системи охорони здоров’я, забезпечення захисними засобами, на допомогу малим і середнім підприємствам, які постраждали від пандемії, для боротьби з дезінформацією про вірус та на підтримку інших державних ініціатив.

Дивіться також: Президент США Джо Байден презентував пріоритети своєї зовнішньої політики. Заяви щодо Росії, Путіна. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Президент США Джо Байден презентував пріоритети своєї зовнішньої політики. Заяви щодо Росії, Путіна. Відео