Горбулiн говорить про загрози Українi

Українські політики мають оцінити план по врегулюванню політичної кризи, запропонованої Віктором Ющенком, -- заявив радник президента Володимир Горбулін. Водночас він прогнозує чимало загроз для України у виборчий період.

Володимир Горбулін вже старожил на вулиці Банковій. Свого часу він був радником президента Кучми та секретарем Ради Нацбезпеки та оборони. Тепер він радить президенту Ющенку. Горбуліна вважають яскравим прихильником вступу України до НАТО та фахівцем з військових питань. Однак сьогодні на офіційному брифінгу в Секретаріаті Горбулін головно говорив про політичну кризу та як її вирішити. На його думку, зарадити кризі цілком може план Ющенка. Але для початку, необхідно, аби політики продемонстрували бажання домовлятися:

«Щобільше, політичні сили, які сьогодні себе відносять до опозиції, виставили свою точку зору, і щоби знайшлась нормальна більшість -- зараз не хочу казати, яка більшість, опозиційна чи президентська, яка б висловила свої думки, бо це фактично матеріал, який дозволяє діяти, який дозволяє знайти шляхи створення в суспільстві нормальної громадянської думки перед таким дуже важливим іспитом, яким будуть парламентські вибори».

Нагадаємо, що президент пропонував всім утриматися від взаємних звинувачень та деструктивних дій, сісти за стіл переговорів та попрацювати над терміновими законами.

Водночас Горбулін вважає, що нині Україні також достатньо потужних зовнішних викликiв, які мають на меті дестабілізувати ситуацію перед виборами. Зокрема, він прогнозує, що після газової та м`ясної кризи можна чекати ще щось:

«Я думаю, що до 26-го березня -- якщо не буде газових, дай Бог, щоб не було газових проблем чи м’ясної проблеми, -- виникне якась інша: чи то з поставкою ядерних матеріалів для атомних електростанцій чи знову подорожчає бензин за рахунок поставки нафти чи зупинки нафтопереробних заводів в Україні».

Українські полiтики мають бути готовими протистояти зовнішнім загрозам, і внутрішні суперечності лише послаблюють країну – вважає радник Ющенка.