Світ побачить сьома книга про Гарі Поттера

Фанати книжок Гарі Поттера з нетерпінням чекають, коли нова книга “Гарі Поттер та гробниці смерті” потрапить до книжкових крамниць. Це вже буде сьома книга про хлопчика-чарівника британської письменниці Джоан Роулінг.

За кілька днів до виходу в друк авторка популярної серії піддала критиці американські газети за публікацію рецензій на її фінальний роман. За її словами, видання не лише проігнорували ембарго на інформацію про книгу, але і відбили бажання багатьох читачів дізнатися про останні пригоди Гарі з самої розповіді.

Усе відбувається майже так само як два роки тому, коли попередня книга “Гаррі Поттер і напівкровний принц” потрапила у продаж. За довго до виходу у друк діти і дорослі вишиковувалися у величезні черги в книжкових крамницях навколо світу.

З того часу, коли перша історія про Гаррі Поттера вийшла в друк 1997-го року було продано понад 325 мільйонів примірників цієї серії понад 60 мовами. Остання книга потрапить до крамниць менше, ніж через тиждень після початку прокату фільму “Гаррі Поттер і орден Фенікса”, зробленого на основі п’ятої книги Роулінг.

Нетерпляче очікування фанатів змусило продавців книжок підвищити заходи безпеки, аби уникнути витоку уривків з книги. Директор з продажу компанії “Амазон” Лаура Порко зазначає:

“Книги зберігають ось в цьому приміщенні, яке є під охороною 24 години на добу, сім днів на тиждень. Тільки окремі працівники зі спеціальним правом доступу можуть сюди потрапити. І тільки вони пакують та відправляють книжки”.

Навіть сам Деніель Редкліфф, який виконує роль Гаррі Поттер, не знає, що з ним трапиться в фіналі книги:

“Я звичайно, запитав, але отримав дуже зашифровані відповіді про те, що трапиться в кінці книги. Це тільки ще більше розпалило мою цікавість. На жаль, я не маю жодної гадки про це”.

З’явилася інформація про те, що останніми днями ціла книга була розміщена в Інтернеті на сайтах, які дозволяють обмінюватися файлами. Але це не зменшить ентузіазму фанатів довідатися, що ж станеться у фіналі цієї книги та цілої серії.