США вдруге зняли з продажу китайські іграшки

Вдруге за короткий період часу американська компанія знімає з продажу дитячі іграшки китайського виробництва. Одна з причин – фарба на іграшках містить свинець – небезпечний хімічний елемент для здоров’я малолітніх.

Як і кілька тижнів тому, у центрі скандалу американські іграшки китайського виробництва. Цим разом американська фірма “Маттел” вилучає з продажу понад дев’ять мільйонів іграшок. Це викликано двома причинами. По-перше – з іграшок випадають магніти. По-друге – фарби містять свинець.

Організація захисту інтересів споживачів застерігає, що магніти, які легко випадають, можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю дитини у разі потрапляння в організм. Серед таких іграшок фігурки з комплекту Бетмен, Барбі і солярій, Собачий садочок і набір Полі-Пакет.

Інші іграшки виявилися небезпечними через те, що вони покриті фарбою із вмістом свинцю. У дітей цей хімічний елемент здатний вражати мозок.

Організація захисту інтересів споживачів закликає батьків негайно позбутися цих іграшок. А медики радять батькам зводити дитину в поліклініку для аналізу крові. Нагадаємо, що іграшки лише поповнили довгий список небезпечних товарів китайського виробництва, як то їжу для тварин, зубну пасту і морські продукти.