Економічну кризу американцям допомагає долати церква

Сповільнення економіки в США особливо гостро відчуває на собі середній клас Америки. Люди, які важко працюють, дедалі частіше опиняються в глибоких боргових ямах і не можуть самостійно впоратись з цією проблемою. Останнім часом на допомогу таким людям приходять не державні структури, а духовні заклади – християнські церкви, які разом зі спасінням душ пропонують своїм прихожанам цілком реальну допомогу та раціональні консультації. Вони допомагають розрахуватися з боргами і назавжди змінити своє життя.

Кіт Кайзер і Террі Лемпен мали майже 90 тисяч доларів боргів, перед тим, як приєдналися до групи фінансової допомоги, що діє при євангелістській церкві що у передмісті Чикаго.

Террі Лемпен зазначає: “Раніше, ми думали лише про гроші. Як їх заробляти, куди витрачати. Гроші приходили і зникали. Але зараз я кажу – це мені Бог дає. Як би він хотів, щоб я їх потратила”.

Десятки тисяч церков по всій країні і за її межами, пропонують фінансову підтримку та консультації своїм прихожанам. Такі послуги церкви вже називають християнським бізнесом.

Говард Дейтон, в минулому бізнесмен, а тепер один з найвідоміших проповідників християнських поглядів на бізнес. Його радіопрограми щотижня слухають два мільйони людей. Говард каже, що хоч Біблія і була написана задовго до теперішніх економічних реалій, але базові концепції, викладені там, і далі актуальні.

Дейтон каже, що Біблія заклала такі фундаментальні принципи, важливі і в сучасному світі: Мати борги це погано – тому економте всюди де можете, навіть якщо ви обмежуєте себе у багатьох зручностях, щоб повернути кредит за квартиру. Віддавати – це добре. Повертайте десяту частину своїх доходів церкві, Каже Дейтон. Але критики зауважують, що такі люди як Дейтон занадто спрощують Святе Письмо, перетворюючи його на інструкцію. Вони кажуть, що насправді Ісус говорить про значно глибші речі, аніж як управляти своїми фінансами.

Подружжя, як Кіт та Террі впевненні, що ідея звільнення від боргів – змінила їхні пріоритети, ще більше їх зблизила, та принесла глибокий духовний сенс в їхнє життя.

Хтось каже, що церква маніпулює вірою людей, пропонуючи їм фінансові рецепти покращення їхнього життя, але декому біблійні настанови дійсно допомагають долати теперішні економічні негаразди.