Українські посадовці готуються до візиту Буша

Перший візит Президента Буша на українську землю все ще узгоджують. За попередніми даними, Джордж Буш прибуде до Києва рівно за тиждень, 31 березня. В Києві він матиме зустріч з Президентом Ющенком та іншими українськими політиками. У Секретаріаті президента не приховують, що серед іншого, важливою темою переговорів з Президентом США будуть плани приєднання України до Плану дій з набуття членства в НАТО. Саме на бухарестський саміт альянсу Президенти України та США вирушать вже наступного дня, 1 квітня.

Очевидно, про це Ющенко говоритиме і з Прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, який перебуватиме в Україні з офіційним візитом вже цієї п’ятниці. Раніше на тему Плану дій з набуття членства в НАТО Ющенко говорив із Ніколя Саркозі, під час свого одноденного робочого візиту до Франції.

Щоправда з Туском говоритимуть не лише про НАТО. Під час зустрічі сторони обговорять питання підготовки країн до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012-му році.

Поки що українські політики демонструють впевненість, що Україні таки вдасться приєднатися до плану дій і таки зробити крок до набуття членства в Альянсі. Хоча раніше чимало єврочиновників заявляли, що це питання не стоїть аж так актуально, оскільки єдності щодо набуття лченства в НАТО насамперед немає у середовищі українського суспільства. Занепокоєння щодо планів України приєднатися до Плану дій вже заявила сусідня Росія.