Ціна бареля нафти сягнула майже 133 доларів

Ціни на нафту б'ють нові рекорди. Станом на середу один барель сирої нафти на Нью-Йоркській біржі коштував 132 долари і 70 центів. Рекорди у США б'ють і ціни на бензин. Юридичний комітет американського Сенату намагається з'ясувати причини зростання цін у представників нафтової галузі, прибутки якої лише за перші три місяці цього року склали 36 мільярдів доларів.

Новий день – нова ціна на бензин. Мешканці Чикаго, Сан-Франциско та Нью-Йорка вже платять більше долара за літер. У інших містах паливо не набагато дешевше. Власники автомобілів шоковані – такого стрибка цін не очікував ніхто.

У Вашингтоні відчули біль і політики. Юридичний комітет американського Сенату з’ясувує у представників нафтової промисловості чому ціни на бензин постійно зростають.

Аналітики стверджують, що стрибок цін зумовлений низкою факторів, зокрема, підвищенням світового попиту на нафту і падінням долара. Деякі експерти звинувачують у подорожчанні нафти дилерів, що спекулюють ціною на паливо. Демократи у Конгресі розглядають варіанти тиску на експортерів пального, зокрема на Саудівську Аравію. Вони погрожують заморозити угоди про поставки зброї до цієї країни, якщо її уряд не погодиться збільшити видобуток нафти.